Höstupptakt

Midsommardikt

Juldikt 2015

Återträff för GS 1975

GS2 I 21 1975 på återträff.

Den 12 juni klockan 1700 återsamlades Gruppbefälsskola 2, årskull 1975, på Bishop Arms i Sundsvall.

Vid Gruppbefälsskola 2 utbildades instruktörer som vid skolans avslutning utnämndes till överfurirer. Som överfurirer kunde de söka fast anställning i försvarsmakten. Överfurirer tjänst-gjorde som utbildare på en pluton.

GS2 ingick 1975 i Livkompaniet där eleverna även var förlagda. Kompanichef var Roland Forbord. Vi skolan tjänstgjorde Hans Nyström och Sven-Olof Braf.

Gruppen planerar att nästa år ses i Sollefteå. Initiativtagare till träffen var Reidar Strömqvist.

Bildtext

GS2 1975. Fr v Björn Österlund egenföretagare PSIDAC AB Strömsbruk, Erik Forslund säljare Åhmans Färg AB Sollefteå, Sven-Olof Olofsson pensionär Sollefteå, Karl-Arne Aronsson borgenärshandläggare Skatteverket Sundsvall, Sören Nilsson ekonomichef Krambo Bostads AB Kramfors, Ulf Jonasson ekonom socialförvaltningen Sollefteå kommun och  Reidar Strömqvist egenföretagare Retail Konsulten AB Täby.

Ordförande har ordet juni 2015

Ordförande har ordet juni 2015

 

En vinter går snabbt. En vinter som kanske inte var som våra barndomsvintrar med snö från 1:a november och en april med sol och skare. Vi får nog tyvärr vänja oss vid de nya vintrarna, har flera vetenskapliga utredningar visat.

Kamratföreningen jobbar oförtrutet vidare oavsett väder och med flera projekt. Allt ifrån datakurser, utflykter i olika former, arbetet med den nya boken, bäste soldat, föredrag och lyrik på Solgården är exempel på några aktiviteter.

Det är med glädje man ser all vitalitet och att många tar egna initiativ och ordnar till allas bästa. Jag vill på detta enkla sätt visa min uppskattning och tacka alla som bidragit till detta.

Nu väntar en sommar, vår barndomssommar, får vi hoppas. Med 25 gradigt vatten, som det var på Piholmen då det begav sig. En tid för återhämtning och kreativt tänkande. Vår kommande boks artikelförfattare får kanske nya infallsvinklar i hängmattan.

Vi ser därefter fram mot en intensiv höst med massor av spännande inslag och hoppas att många  kommer till” Helgumsdagen” den 5 juli.

 

Ha en skön sommar!

/Hans

Kamratlunch

Den 12 mars 2015 intog kamratföreningens medlemmar en delikat kamratlunch på anrika hotell Appelbergs. Efter lunchen höll överste Mattihas Landström, i Blå salen, ett mycket uppskattat föredrag med titeln "Bokslut Afghanistan - Vägs ände eller en väg framåt". Ett fyrtiotal personer deltog i sammankomsten.

Se bilderna här >>