Träff hos Olle i Berghem

2013-12-18

Söndagen den 15 december kl 1300 var Kamratföreningens medlemmar inbjudna till Träff hos Olle i Berghem på I 21: s före detta skjutfält Tjärnmyren. Träffen var en arvtagare till den avsomnade Adventsglögg som förr om åren intagits ute i det fria på TG-höjden.

Vägen ut till Nya Berghem genom det vintriga landskapet och i ett lätt snöfall vittnade om att nu var vintern här på allvar. Väl framme vid Nya Berghem möttes gästerna på infarten av tända marschaller. Dagens värd Per-Olof Wikström hälsade gästerna välkomna redan vid entrén. Den julpyntade lokalen, en härlig doft av glögg och Kent Sundbergs skönt framförda julsånger gav alla en varm julstämning.                     

Eilert Norlin, Gulli Bengtsson och David Lundin höll i dagens servering. Vid ankomsten fick alla glögg med tillbehör och en gratislott på en julskinka. Lotteriansvarig var Eilert Norlin.                        

Efter ett kort inledande anförande av kamratföreningens sekreterare Lars Boström berättade Per-Olof medryckande om Tjärnmyrens historia, om sina många år som chef på Tjärnmyrens skjutfält och om Nya Berghem och dess tillkomst.  

Därefter var det dags för fika. Lars sammanfattade i ett kort anförande årets verksamhet och  nästa  års aktiviteter vilka börjar redan den 14 januari med tre parallella datakurser på ABF. Därefter startar arbetet med att skriva boken om regementets sista år mellan1983-2000. Biografier för befäl och civilanställda skall också skrivas. Alla intresserade är välkomna att ta del i detta arbete. För att få veta mer om detta går det bra att höra av sig till Lars Boström och Sven-Olof Braf. 

Kent Sundberg äntrade sedan den improviserade scenen och underhöll på sitt suveräna sätt gästerna med ett knippe dansbands- och Elvis låtar.

Eilert Norlin drog med förbundna ögon vinnaren av julskinkan. Till allmänt jubel var det hans fru Maj-Lis som vann skinkan.

Lars och Per-Olof önskade alla en god Jul och ett gott Nytt År. Kent Sundberg avslutade samman-komsten med att framföra White Christmas.   

Kamratföreningens ansvarige för försäljning av boken Västernorrlands Regemente 1953-83 Människor minnen och spår Ivan Pettersson hade påpasslig, som han är, med sig böcker vilka han snart avyttrade. Drygt 38 personer deltog i träffen. Vi hoppas på en fortsättning nästa år. 

 

Till bilderna från träffen >>

Foto: Lars Boström om ej annat anges.

 /Webbmaster

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)