Lumparkompisar och vänner för livet

2013-05-07

I maj 1965 ryckte vi in som gruppchefselever på Pi-pluton, 10 komp. Vi fann varandra direkt, dels därför att vi placerades intill varandra i logementet men mest därför att våra personligheter passade bra ihop.

Värnpliktstiden upplevde vi relativt positivt, nu i pensionsåldern minns man mest det postiva.

Vi skildes i mars 1966 som mycket goda vänner och träffades igen våren 1967 på vår första repetitionsövning. Huvuduppgiften i slutet av repövningen var en stor överskeppning över Ångermanälven i Gårdnäs till Para.

Efter detta skildes våra vägar men jag minns att Leif Persson tog kontakt med mig någon gång på 1970-talet i samband med att han gjorde ett repmöte.
Jag Bengt-Olof Näslund är född och uppvuxen i Bjärtrå (Kramfors kommun) och sökte anställning på I21 efter mitt första repmöte 1967 och blev kvar till 1977 därefter förenade jag tjänst på Räddningsskolan i Sandö.

Leif Persson utbildade sig till slöjdlärare men har i många år varit förtroendevalt huvudskyddsombud i Lärarförbundet, Leif är bosatt i Östersund men född och uppvuxen i Kvissleby söder om Sundsvall.

Sune Mattson född och uppvuxen i Imnäs/Ramsele, utbildade sig till ingenjör och har arbetat fram till sin pensionering på tekniska kontoret i Strömsunds kommun. Efter pensioneringen flyttade Sune från Strömsund och är numera bosatt i föräldrahemmet i Imnäs.

När vi blev pensionärer tog Leif ny kontakt och föreslog att vi skulle träffas, det är nu två år sedan vi hade vår första återträff. Där upplevde vi på nytt en viss samhörighet och har sedan dess med jämna mellanrum mailat och ringt varandra. Nu har vi bestämt att i år (2013) skall vi träffas den 11 och 12 juni i Sollefteå.

Denna gång har vi kommit överens med vår plutonchef, Roland Thors om att delta när vi besöker Tjärnmyren och Åmynnet där vi byggde skyttevärn. Det ska bli intressant att jämföra våra upplevelser och få hans åsikt om resultatet från vårt arbete sommaren 1965.

Så här såg vi ut vid vår förra träff, från vänster: Leif Persson, Bengt-Olof Näslund och Sune Mattson.

 

Åkersberga den 30 april 2013

/Bengt-Olof Näslund

Antal kommentarer: 5

2018-02-28 14:55:06 - Kerstin Palm, E-postadressen är dold

Hej!Jag råkade söka på ett annat namn och då kom Bengt Olov Näslund upp och kom jag på att jag har en kusin med det namnet.jag heter Näsund och var dotter till Allan hette din pappa Henry och mamma Ines. Kul sammanträffande om det stämmer
Hälsningar Kerstin

2023-06-17 05:25:23 - melonplayground, E-postadressen är dold

<a href="melonplayground.co">melon playground</a>
[url=melonplayground.co]melon playground[/url]
[melon playground](melonplayground.co)

2023-06-21 11:09:38 - Peyton Whitehead, E-postadressen är dold

I would like to introduce to you a new game called dino-game.co, sure to make you excited.

2023-08-16 08:52:25 - contexto, E-postadressen är dold, contextogame.io

Contexto is a word game that draws inspiration from the popular word game Wordle, but with a Portuguese twist. contextogame.io

2023-12-20 12:35:26 - Smokers World HW, E-postadressen är dold

Smokers World's <a href="www.smokersworldhw.com/collections/best-seller">Best Seller</a> is a comprehensive guidebook tailored for smokers navigating the world of tobacco products. Packed with insightful information and expert advice, this book offers a comprehensive understanding of different smoking varieties, accessories, and trends. From the nuances of various tobacco blends to the latest in smoking technology, it's a go-to resource for both seasoned smokers and newcomers. With its engaging writing style and up-to-date content, Smokers World's best seller serves as an indispensable companion for anyone looking to enhance their smoking experience.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)